Pedicure & Zo

De diabetische voet

Mensen die lijden aan suikerziekte (diabetes mellitus) krijgen vaak last van complicaties, waaronder problemen met de gezondheid van hun voeten. Bij specifiek aan diabetes gerelateerde voetklachten spreken we van de term “diabetische voet”.

Kenmerken diabetische voet:

Als gevolg van bovenstaande complicaties, zijn de voeten van mensen met diabetes vaak erg gevoelig.

 

Wat kunt u zelf doen?

Om te voorkomen dat u in de toekomst problemen krijgt met uw voeten, kunt u als diabetespatiënt zelf al veel doen.

 

Waarom naar de pedicure?

Ondanks preventieve maatregelen, zijn voetproblemen bij diabetes op de lange termijn helaas niet altijd te voorkomen. Advies en behandeling van de klachten door een pedicure zijn dan gewenst. Bij ProVoet aangesloten pedicures beschikken altijd over een erkende opleiding. Zij dragen vakkundig zorg voor de algemene gezondheid van uw voeten.
Wanneer uw voetklachten dermate ernstig of complex zijn en aanvullende zorg behoeven (wat bij diabetes vaak het geval is), komt u terecht bij de pedicure met een aantekening “diabetische voet” of de medisch pedicure. Uw voeten worden regelmatig gescreend op gevoel, beweeglijkheid en temperatuur. Indien nodig, verwijst de gespecialiseerde pedicure u door naar een arts of podotherapeut.

 

Tips en adviezen bij het kopen van schoenen:

De diabetische voet is kwetsbaar en vaak minder gevoelig. Daarom is het voor diabetespatiënten extra belangrijk goed passend, niet knellend schoeisel te dragen. Hieronder een aantal praktische tips die u helpen bij de aanschaf van de juiste schoenen: