Pedicure & Zo

Nagelbeugels

Ingroeiende teennagel

Wie een ingegroeide nagel heeft, weet hoe pijnlijk het kan zijn.     

Vaak knipt men steeds meer weg van de nagel om ingroeien te voorkomen. Helaas wordt het dan vaak alleen nog maar erger. Knip nagels altijd recht af en niet te kort. De scherpe randjes afvijlen is prima.

Bij een ontstoken teennagel kunt u het beste dagelijks met de douchekop de ontsteking schoon spoelen. Een voetenbad met Dode Zeezout, Badedas Groen of Biotex biedt ook verlichting. Deze producten zorgen er bovendien voor dat het vuil uit de wond trekt. Daarna behandelt u de ontsteking met jodium of dettol.

Zodra de ontsteking rustig is, kan de pedicure de nagelpunt verwijderen en de nagel drukvrij leggen. Hierdoor kan de nagel weer groeien zonder opnieuw in de nagelwal te drukken.

Nagelbeugeltechniek

Een methode om een terugkerende ingroeiende nagel het hoofd te bieden, is het plaatsen van een nagelbeugel. Er zijn diverse soorten nagelbeugels mogelijk, afhankelijk van de vorm en de conditie van de nagel. Zo is er een bijna doorzichtige kunststofstrip die dwars op de nagel geplaatst wordt. Of een stalen draadje dat om de zijkant van de nagel bevestigd wordt.
Door de spanning van deze beugel worden de zijwaartse nagelranden uit de nagelwal omhoog getrokken en helpt het de pijn te verzachten.
De beugel groeit met de teennagel uit. Na deze periode kan de behandeling herhaald worden, maar vaak is eenmalig plaatsen van een beugel al voldoende.


’t veertje
 
podifix

 


onyclip

Ontstaan van ingroeiende teennagels

De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels is druk door slecht passende schoenen, het verkeerd - te kort - knippen van nagels en een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie. Zijwaartse druk van te smalle schoenen dringt de nagelwal over de nagel heen. Bovenwaartse druk door schoenen met te weinig ruimte in hoogte voor de tenen, duwt de nagel dieper in het nagelbed.
De nagels kunnen door het herhaaldelijk stoten in de (sport)schoen, nauwsluitende (sport)schoenen, ouderdom, infecties, druk van andere  tenen of een trauma kromgroeien. Dit hoeft niet tot problemen te leiden, maar soms geeft het wel klachten. Zo ontstaat er, omdat de nagel krom is, druk in de nagelwal.
De gevolgen kunnen eelt of likdoorn zijn, maar ook kan de nagel in de huid  groeien. Een ingegroeide nagel kan zeer pijnlijke ontstekingen tot gevolg hebben, inclusief wild vlees en eventuele infecties.

Nagelbeugeltechniek       (vanaf)       € 20,50