Pedicure & Zo

De reumatische voet

Mensen die aan reuma lijden kampen vaak met problemen aan hun voeten. Speciale zorg is dan gewenst. De reumatische voet (medisch vakjargon) kenmerkt zich door diverse complicaties.

Kenmerken reumatische voet:

Als gevolg van bovenstaande complicaties, heeft meer dan 80% van de reumapatiënten last van ongewenste eelt- en likdoornvorming. Reden genoeg, om de voeten van mensen met reuma extra aandacht te geven.

 

Wat kunt u zelf doen?

Door regelmatig aandacht te schenken aan uw voeten, verkleint u als reumapatiënt de kans op complicaties:

 

Waarom naar de pedicure?

Ondanks preventieve maatregelen, zijn voetproblemen bij de reumatische voet op de lange termijn helaas niet altijd te voorkomen. Advies en behandeling van de klachten door een (in reuma gespecialiseerde) pedicure zijn dan gewenst. Bij ProVoet aangesloten pedicures beschikken altijd over een erkende opleiding, eventueel aangevuld met specialisaties De ProVoet pedicure draagt vakkundig zorg voor de algemene gezondheid van uw voeten.
Wanneer uw voetklachten dermate ernstig of complex zijn en aanvullende zorg behoeven, wordt u doorverwezen naar een pedicure met een aantekening “voetverzorging bij reumapatiënten” of de medisch pedicure. Uw voeten worden regelmatig gescreend op onder andere beweeglijkheid en temperatuur. Indien nodig, verwijst de gespecialiseerde pedicure u door naar een arts of podotherapeut.

 

Tips en adviezen bij het kopen van schoenen:

Als gevolg van vergroeiingen, standverandering, stijfheid en pijn, is het voor veel reumapatiënten lastig om goed passend, comfortabel zittend schoeisel te vinden. Hieronder staan een paar tips om u op weg te helpen bij het vinden van goede schoenen:

Draag bij het passen van nieuwe schoenen altijd goed zittende kousen zonder naden, draadjes, stopplekken of drukkende boorden.