Pedicure & Zo

BIOSUN OORKAARSEN

ontspannen, ontladen, revitaliseren
puur welzijn
rust voor lichaam en geest


De oorkaarsen therapie vindt zijn oorsprong in Zuid Amerika bij de Hopi Indianen. De Biosun oorkaars is een zuiver natuurproduct, dat aan zware kwaliteitseisen voldoet. Oorkaarsen bevorderen de doorbloeding en lymfestroom in oren, keel, neus- en bijholten. Ze werken in op de diep in het oor liggende reflexzones, het trommelvlies, het middenoor en het evenwichtsorgaan. Biosun oorkaarsen zijn te gebruiken als wellness instrument, of als therapeutisch middel tegen tal van ongemakken. Een behandeling met oorkaarsen is prima toe te passen bij neus-, keel- en oorirritaties als gevolg van verkoudheid, oorsuizen, hoofdpijn of heesheid. Een lichte onderdruk in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht, te danken aan de natuurlijke beweging van de vlam, geven een lichte massage van het trommelvlies. Hierdoor kunnen oorkaarsen ook goed worden toegepast bij vermoeidheid en spanning.


Wat zijn oorkaarsen?


Ik gebruik uitsluitend BIOSUN Oorkaarsen vanwege de hoogwaardige kwaliteit. Ik ben in het bezit van het originele Duitse Biosun Oorkaarsen certificaat.
De holle kaars wordt gemaakt van zuiver natuurlijk katoenen linnen, gedrenkt in 100 % natuurlijke bijenwas, waarin fijngestampte traditionele indiaanse kruiden worden vermengd, zoals salie, kamille en johanneskruid. Binnenin de kaars zit onderaan een speciale filter, die voorkomt dat verbrandingsresten en was in het oor druppelen. Al deze ingrediënten staan garant voor een veilig en kwalitatief hoogstaand product. Biosun oorkaarsen zijn officieel gekeurd en beschikken over een CE toelatingsnummer.


Wat is het effect van een Oorkaarsbehandeling?

Het oor van binnenDoor de lichte onderdruk (schouweffect) in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht (te wijten aan de natuurlijke beweging van de vlam) is er lichte massage aan het trommelvlies en de gehoorgangen. Dit heeft effect op de doorbloeding van het oor en de drukregeling in het oor.
De lokale aanvoer van warmte stimuleert de bloedsomloop aan de buitenkant en verstevigt zowel het immuunsysteem als de zuiverende werking van het lymfesysteem. Ook de energetische punten en de reflexzones worden gestimuleerd.
Het reinigende vuur verwijdert de negatieve vibraties van de energievelden en harmoniseert de energetische status. Je ervaart warmte en ontspannenheid.


Hoe gaat een behandeling in zijn werk:


In een rustige omgeving, lig je op een zij met het hoofd op een kussen. Eerst wordt het oor geïnspecteerd. Dan wordt de oorkaars aangestoken en zachtjes met een licht draaiende beweging in het oor gebracht. Tijdens het branden van de oorkaars ontstaat, dankzij het "schoorsteen-effect" een lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang. Je ervaart als het ware een ruisend of knisperend haardvuurtje en een weldadige warmte, rust en gevoel van ontspanning. De achtergrondmuziek versterkt de harmoniserende werking van de kruiden in de kaarsen.
Eén kaars brandt 8 tot 10 minuten. Altijd dienen beide oren te worden behandeld.
Nadat de kaarsen verwijderd zijn, wordt de behandeling afgesloten met een ontspannende oor-/hoofdmassage met kruidenolie. Dit stimuleert het uitscheiden van de afvalstoffen.

Eén behandeling duurt ongeveer 45 minuten. Het tarief inclusief de kaarsen bedraagt
€ 27,50. Aanbevolen wordt om gedurende de dag extra te drinken om de afvalstoffen die mogelijk vrijkomen, goed af te voeren.


Hoe vaak kunnen oorkaarsen geplaatst worden?

In principe geeft de behandeling met oorkaarsen een heerlijke, weldadige ervaring. De oorkaarsen kunnen eventueel ook gebruikt worden bij chronische of acute oorklachten.

De frequentie van het gebruik van de Biosun oorkaars hangt af van de chronische of acute vorm van het probleem. Bij een al wat langer bestaande klacht, bijvoorbeeld oorsuizen, kan men het beste 3 dagen achtereen behandelen, dan 2 dagen wachten, de volgende dag weer beide oren behandelen, dan weer 2 dagen wachten en dan nog 1 keer beide oren behandelen. Voor deze kuur zijn 10 kaarsen nodig.
Bij acute klachten plaats je 3x om de andere dag de oorkaarsen.

Preventief of revitaliserend wordt een behandeling eens per 3 a 4 weken aanbevolen.

 Wanneer Oorkaarsen: (Indicaties):

· Hoofdpijn, migraine;
· Nervositeit, stress;
· Slaapproblemen;
· Oorpijn, oorsuizing en    oortinteling;
· Neus-, voorhoofd-, bijholten-
  en/of keelontstekingen;
· Verkoudheid, loopneus;

 Wanneer geen Oorkaarsen:
(Contra-indicaties):

· geperforeerd trommelvlies;
· implantaten van de
  middenoorbeentjes;
· acute oorontstekingen;
· huidaandoeningen/eczeem van     oor en gehoorgang;
· epilepsie.

Oorkaarsen bij kinderen?

Zodra een kind kan praten, en zich dus kan uiten, kun je een oorkaarsbehandeling toepassen. Het kind moet wel stil kunnen blijven liggen! In de praktijk worden oorkaarsbehandelingen gedaan bij kinderen vanaf twee à drie jaar. Kinderen vinden het erg fijn om het te ondergaan en met name actieve kinderen worden hier rustig van en kunnen daarna heerlijk slapen.